Wątróbkę indyczą przygotowałam na obiad, dodałam do niej jabłko, wyszła bardzo smaczna i aromatyczna. Podałam ją z ziemniakami i ogórkiem kiszonym. Moja rodzina stwierdziła że już innej nie chce tylko z jabłkiem.
Składniki:
0,5 kilogram wątróbki indyczej
3 cebule
1 duże jabłko
1/4 szklanki mąki pszennej
Sól
Majeranek
Olej do smażenia
Wątróbka smażona z cebula i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę obtaczamy w mące, obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron, przekładamy na talerz. Cebulę obieramy, kroimy w pół plastry, smażmy na rozgrzanym oleju, lekko solimy. Jabłko obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i razem smażmy do momentu aż jabłka będą miękkie. Dodajemy usmażoną wątróbkę, razem smażmy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą oraz majerankiem.
Komentarze