Wątróbka w pomidorach z bazylią

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Dziś polecam na obiad wątróbkę z pomidorami, pomyślałam że może coś innego niż jak zawsze przyrządzałam ją z jabłkiem i muszę przyznać że w pomidorach wyszła rewelacja.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg wątróbki wieprzowej
    1 cebula
    puszka pomidorów krojonych (lub 2 całe, ale wtedy potrzebny jeszcze mały przecier pom.)
    2 łyżeczki bazylii
    przyprawa vegeta do smaku
    olej

Wątróbka w pomidorach z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0pfq2cc 1. Wątróbkę namaczamy w mleku na 2-3 godziny , odsączamy i kroimy na kawałki . Wrzucamy na gorący olej , po 5 min.

    dokładamy pokrojoną w piórka cebulę i pomidory, wszystko doprawiamy vegetą i bazylią . Dusimy 10 min.

Porady

Solimy pod koniec bo inaczej wątróbka będzie twarda.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy