Wątróbka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umytą wątróbkę namoczyć w mleku i zostawić na ok. 2 godz., opłukać zimną wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garczka.
2.Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu, po czym dodać do niej mąkę i chwilę smażyć, ciągle mieszając. Wlać bulion. Zagotować, dodać majeranek i musztardę, wymieszać i przelać do wątróbki.
3.Dusić na małym ogniu ok. 10 - 20 min. Pod koniec doprawić solą i dodać śmietanę.
Porady
Tak przygotowaną wątróbkę podaje z makaronem i posypuję posiekaną natką pietruszki.
Komentarze