WĄTRÓBKA W SOSIE POMIDOROWO - ZIOŁOWYM

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wątróbka o delikatnym smaku w pomidorowym sosie z dodatkiem ziół.Doskonale smakuje z makaronem.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki :
    1 kg wątróbki drobiowej
    1 duża cebula
    1 ząbek czosnku
    500 g przetartych pomidorów (mogą być w butelce)
    śmietana 18 % (ok. 330 g)
    1 kopiasta łyżka mąki
    kawałek smalcu
    2 liście laurowe, kilka ziarenek angielskiego ziela
    sól, pieprz, słodka papryka mielona, jarzynka
    majeranek, bazylia, oregano

Wątróbka w sosie pomidorowo - ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • WĄTRÓBKA W SOSIE POMIDOROWO - ZIOŁOWYM 1. Wątróbkę oczyścić i pokroić na kawałki. Na patelni roztopić smalec,
    dodać wątróbkę, pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty
    przez praskę, liście laurowe i angielskie ziele. Całość odrobinę posolić.
    Dusić kilka minut. W razie potrzeby dolać trochę przegotowanej wody.
    Następnie wlać przetarte pomidory, wymieszać. Mąkę rozmieszać z
    małą ilością zimnej wody i połączyć ze śmietaną. Wlać do
    wątróbki. Wrzucić przyprawy. Gotować przez chwilę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy