Wątróbka wieprzowa

0 (0 ocen)

bardzo szybki i prosty sposób na wątróbkę

Składniki:

  • 1 kilogram wątroby wieprzowej
    1 litr mleka
    2 cebule
    sól, pieprz do smaku
    mąka do obtoczenia wątróbki
    tłuszcz do smażenia

Wątróbka wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę opłukać, pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do miski. Całość zalać mlekiem. Odstawić na minimum 2 godziny. Cebule obrać i pokroić w piórka. Wątróbkę wyjąć z mleka i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim obtoczoną w mące wątróbkę. Usmażyć ją na rumiano z obu stron. Posypać solą i pieprzem i dodać cebulkę. Smażyć aż cebulka się zarumieni. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy