WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM I ŚLIWKĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i smaczne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 500g wątróbki drobiowej
    2 średnie cebule
    1 kwaśne jabłko
    5-6 śliwek suszonych bez pestek
    sól
    pieprz
    majeranek
    tłuszcz do smażenia

Wątróbka z jabłkiem i śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w pół krążki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ćwiartki. Śliwki na mniejsze kawałki.

    Cebulę, jabłko i śliwki podsmażyć ok. 5 min. na tłuszczu i przełożyć na talerz.

    Wątróbkę pokroić na mniejsze części i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, gdy będzie obsmażona z obu stron dodać wcześniej podsmażoną cebulę, śliwkę i jabłko.

    Poddusić chwilkę.

    Na koniec doprawić solą, pieprzem i majerankiem.


    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy