Wątróbka z papryką

0 (0 ocen)

Tani sposób na pyszny obiad :-))

Składniki:

  • 60 - 70 dag wątróbki drobiowej
    1 papryka czerwona
    1 por
    pieprz
    sól
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki margaryny
    1/4 szklanki śmietany 30%

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    mąka do panierki

Wątróbka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić, umyć, dobrze odsączyć. Obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Odsączyć na papierowym ręczniku. W garnku roztopić margarynę dodać pokrojonego w półplasterki pora i pokrojoną w paski paprykę, chwilę poddusić. Dodać wątróbkę, natkę pietruszki, zalać wodą (tak aby wątróbka była przykryta) i chwilę pogotować. Zaprawić śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Tak przygotowaną wątróbkę podaję z kaszą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy