WĄTRÓBKA Z PIECZARKAMI I MASCARPONE

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatna i kremowa wątróbka z pieczarkami. Wyśmienicie smakuje podana z ryżem.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 kg wątróbki drobiowej
    - 70dag pieczarek
    - 4 cebule
    - 250g serka mascarpone
    - ok. 0,5 szklanki mąki
    - 1 łyżka majeranku
    - 1 szklanka bulionu lub wody
    - pęczek posiekanej natki pietruszki
    - sól, pieprz
    - olej.

Wątróbka z pieczarkami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę, myjemy usuwamy błonki, kroimy na mniejsze kawałki, osuszamy i obtaczamy w mące.
  • 2. Pieczarki płuczemy i kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry.
  • 3. Wątróbkę, pieczarki i cebulę przesmażamy razem na dużej patelni lub w dużym garnku na oleju. Dodajemy majeranek. Podlewamy 1 szklanką bulionu lub wody i dusimy ok. 10 minut.
  • 4. Dodajemy mascarpone i mieszamy aż się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 5. Podajemy posypane natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy