Taki wątróbkowy farsz ma wiele zastosowań ,nadaje się zarówno do zapiekanek jak i na nadzienie do pierogów,równie dobrze smakuje jako dodatek do pieczywa w formie pasty.
40 min
Składniki:
450 g wątróbki drobiowej
100 g słoniny
3 małe cebule
1 mała czerwona papryka
2 jajka ugotowane na twardo
2 podłużne bułki
ser żółty
sól i pieprz do smaku
3 łyżki masła
natka pietruszki
Wątróbkowa zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę oczyścić,opłukać,pokroić w plastry.2 cebule obrać,pokroić w półkrążki,razem z wątróbką i pokrojoną w kostkę słoniną podsmażyć, skropić wodą i dusić pod przykryciem przez około 15 minut-często mieszając.Następnie przestudzić i przepuścić razem z jajkami przez maszynkę ,doprawić do smaku solą i pieprzem.
Komentarze