Wędlina z aromatyczną przyprawą

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wiecie co? Normalnie tak pachnie w całym mieszkaniu, że wymiękamy…nie wiemy na ile wystarczy nam tej wędliny

  • 4 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g karkówki wieprzowej
    500 g boczku wieprzowego
    1 łyżeczka soli
    50 g przyprawy do salcesonu

Wędlina z aromatyczną przyprawą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wędlina z aromatyczną przyprawą 1. Karkówkę mielimy na najmniejszych oczkach.
    Z boczku odcinamy skórę, mielimy na średnich oczkach.
    Do mięsa dodajemy przyprawę, sól i szklankę wody, dokładnie wyrabiamy.
    Przekładamy do worka, wkładamy do szynkowaru i gotujemy 90 min w temperaturze 80-85°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy