Wędzone sery

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

domowe wędliny

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ser
    przyprawy
    sól

Wędzone sery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser do wędzenia najlepszy byłby domowy.
    W innym przypadku kupujemy ser twardy ale niezbyt chudy
    Dzielimy na części . ja przygotowałam trzy sztuki.
    Jeden obkleiłam plasterkami czosnku
    Drugi niewielką ilością czosnku i utłuczonym kolorowym pieprzem.
    Trzeci plasterkami oliwek i kaparami.


    Takie oblepione sery trzeba zawinąć w gazę i przygotować solankę. 1 łyżka soli na litr wody.
    Namoczyć sery na ok 2 doby.
    Wędzić razem z wędliną ok 3 godziny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy