Wegetariańska zupa wiosenna

0 (0 ocen)

  • Łatwy

To jedyna zupa, którą dosyć mocno słodzę, ponieważ właśnie tak podawała ją moja mama. Przepis przesłała Katarzyna Krucińska

  • Łatwy

Składniki:

  • - marchewka (młoda): 2 pęczki
    - fasola szparagowa (1cgarść): 0.25 szklanki
    - kalarepa: 2 sztuki
    - ziemniaki: 7 sztuk
    - koperek: 1 pęczek
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - cukier (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - masło: 1 łyżka

Wegetariańska zupa wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek myjemy, osączamy
    i drobno siekamy. Ziemniaki
    obieramy, myjemy i kroimy
    w kostkę. Kalarepy obieramy,
    również kroimy w kostkę. Z fasoli
    odkrawamy końcówki,
    resztę kroimy w 3-cm kawałki.
    Marchewki skrobiemy, myjemy
    i kroimy w plasterki.
  • 2. Warzywa zalewamy wrzątkiem
    (nieco ponad ich powierzchnię).
    Gotujemy tak długo,
    aby pozostały lekko twarde.
    Doprawiamy do smaku solą
    i cukrem, dodajemy masło
    i wsypujemy koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy