Wegetariański makaron z kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetna alternatywa dla osób, które nie jedzą mięsa.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu pantacce toscane (ew. typu łazanki)
    1/2 główki młodej kapusty
    2 łyżki masła
    1 mała cebula
    3 suszone pomidory z oliwy
    200 g wędzonych kiełbasek sojowych
    sól, pieprz

Wegetariański makaron z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wegetariański makaron z kapustą 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

    Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę. Wrzucamy pokrojone kiełbaski, pomidory pokrojone w paski, chwilę smażymy, zalewamy wodą, dodajemy poszatkowaną kapustę. Dusimy pod przykryciem do jej miękkości.
    Wrzucamy makaron, nadal smażymy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy ze starym serem (ulubionym -u nas bursztyn) i posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy