Wegetariańskie kotleciki z dipem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ugotuj obrane ziemniaki.
2. Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekany czosnek i cebulę, tak długo, aż się zarumienią.
3. Do czosnku i cebuli dodaj szpinak i duś ok. 15min, aż szpinak będzie dobry.
4. Do miski wrzuć wystudzone ziemniaki, szpinak, twaróg, ulubione zioła i przyprawy i wszystko razem ugnieć.
5. Następnie dodaj surowe jajko, makę ziemniaczaną, zagnieć masę ręcznie.
6. Formuj z masy małe kotleciki.
7.Smaż kotleciki z obu stron na rozgrzanym oleju.
8. Do jogurtu naturalnego wsyp ulubione zioła i przyprawy, dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, wymieszaj.
9. Polewaj usmażone kotleciki dipem ziołowym.
SMACZNEGO!
Porady
Kotleciki świetnie smakują podane z ugotowanym kalafiorem, lub brokułem.
Komentarze