Węgierska zupa rybna

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa , lekko pikantna zupa .Zasmakuje wszystkim zwolennikom zup rybnych .

Składniki:

  • 2 l bulionu warzywnego

    350 g łososia

    1 cukinia

    1 żółta papryka

    1 czerwona papryka

    1 puszka pomidorów krojonych

    1 łyżeczka domowej vegety

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz

    świeżo mielona papryczka chili

Węgierska zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć , pokroić w kostkę .

    Paprykę pozbawić gniazd nasiennych , pokroić w kostkę .

    Do gotującego się bulionu dodać warzywa , gotować 20 minut .

    Łososia pozbawić skóry , pokroić w kostkę .

    Do zupy dodać łososia i pomidory krojone .

    Gotować kolejne 15 minut .

    Zupę doprawić vegetą , solą himalajską , zielonym pieprzem i papryczką chili .

Komentarze

Podobne przepisy