Węgierski makaron z kurczakiem :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso nacieramy ziołami i przyprawą. Smażymy na rozgrzanym oleju, rumieniąc z każdej strony. Po czym dodajemy cebulę pokrojoną w krążki i chwilę smażymy.
2.2. Następnie wlewamy 1,5 szkl bulionu i dusimy mięso pod przykryciem do miękkości.
3.3. Kiełbasę kroimy w cienkie słupki i BEZ oleju smażymy na małej patelni.
4.4. W chwili gdy mięso zmięknie wyjmujemy je z patelni i do reszty dodajemy podsmażoną kiełbasę (koniecznie z wydzielonym z niej tłusdzczem).
5.5. Gotujemy makaron i łączymy z całością.
Porady
Kolbasz można zastąpić salami i do potrawy do dodać ostrej papryki w proszku.
Komentarze