Węgierskie leczo

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To lekko pikantne danie jest doskonałe na obiad lub kolację.

Składniki:

  • ● 60 dag różnokolorowej papryki
    ● 50 dag pomidorów
    ● 10 dag wędzonego boczku
    ● duża cebula
    ● łyżka słodkiej mielonej papryki
    ● sól, pieprz

Węgierskie leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek i cebulę kroimy
    w kostkę. Podsmażamy.
  • 2. Pomidory kroimy w dużą
    kostkę. Z papryk usuwamy
    gniazda nasienne, miąższ
    kroimy w krótkie paski. Warzywa
    dodajemy do boczku.
    Doprawiamy solą,
    mieloną papryką i pieprzem.
    Gotujemy, aż papryka
    będzie miękka.

Porady

Podajemy z pieczywem lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy