Wesoły króliczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPTY:
Ubijamy pianę z 4 białek, dodajemy cukier i cukier waniliowy, następnie po jednym żółtku, i na końcu obie mąki z proszkiem. Wylewamy do Wysmarowanej tortownicy, pieczemy ok 20 min w 180 stopniach. I tak wszystkie 5 biszkoptów.
MASA 1 :
Obie Śmietany ubijamy ze śmietan fixem, następnie dodajemy 2 galaretki rozpuszczone wcześniej wg przepisu, i stężałe, miksujemy wszystko.
WYKONANIE:
Trzy biszkopty przekrawamy, układamy z dwóch spodów głowę i brzuszek, następnie cały biszkopt przekrawamy na dwie równe połowy i wycinamy z nich uszy i łapki, i te części rozcinamy do przełożenia masą, układamy uszy i rączki (wzór jak na zdjęciu). Pierwszą całą część smarujemy masą z bitej śmietany. Dalej przykrywamy wszystko następną częścią biszkoptów, następnie dajemy masę np. toffi układamy na tym brzoskwinie. (proponuję nasączenie biszkoptów). Zakrywamy to trzecią warstwą biszkoptów i smarujemy całość kremem np. waniliowym, może być truskawkowy. Następnie dekorujemy.
Komentarze