Widelczyki

0 (0 ocen)

Pyszne, półkruche ciasteczka które smakiem zachwycą każdego kto tylko ich spróbuje.... :)

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
    250 g margaryny
    4 ugotowane żółtka
    0,5 szklanki cukru pudru
    cukier waniliowy
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki octu

Widelczyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć na puch z cukrem i przetartymi przez sitko żółtkami, na koniec dodając ocet. Mąkę przesiać, zagnieść z utartą masą, schłodzić w lodówce. Z ciasta robić wałeczki, kroić na ok 0,5 cm plastry i każdy spłaszczać widelcem. Piec w temperaturze 175* przez około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy