Wiejskie pierogi

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Zrobione przez przypadek:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO NA PIEROGI:
    1 szkl. mąki
    ciepła woda
    1 jajko
    troche oliwy z oliwek
    FARSZ:
    1 woreczek kaszy jęczmiennej
    kostka twarogu wędzonego
    1 jajko
    natka pietruszki
    cebula
    ząbek czosnku
    sól, pieprz

Wiejskie pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Zagnieść ciasto, rozwałkować wkroić pierogi, Ugotować, wystudzić kasze.
    Do kaszy dodać twaróg ,jajko, pokrojoną pietruszkę ząbek czosnku przecisnąć przez praskę.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć dodać do farszu doprawić solą i pieprzem. Wrzucać na wrzątek, gotować do czasu wypłynięcia pierog. Najsmaczniejsze są po odsmażeniu na patelni z cebulką.

Komentarze

Podobne przepisy