Wiejskie spaghetti

0 (0 ocen)

Nieklasyczne, smaczne spaghetti.

Składniki:

  • 500 g pomidorów
    po 200 g marchwi, porów i cebuli
    100 g selera
    3 łyżki oleju
    200 g makaronu spaghetti
    łyżka masła
    pieprz
    sól
    tymianek
    100 g tartego sera żółtego

Wiejskie spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki. Por pokroić w krążki. Marchewkę, seler i cebulę pokroić w kostkę. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. W dużym garnku podgrzać olej, dodać cebulę, marchew i seler. Dusić przez 5 minut, stale mieszając. Dodać pomidory i gotować przez chwilę. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem. Makaron połączyć z jarzynami i wymieszać. Przed podaniem posypać żółtym serem.

Porady

Podawać z zieloną sałatą i szklanką mleka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy