Wielkanocna babka z ciasta gofrowego

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Babka jest inna niż normalne babki, ale to w niej jest chyba najsmaczniejsze. Dla wielbicieli gofrów możemy upiec ciasto w gofrownicy.

Składniki:

  • 125 g margaryny Palma
    150 g cukru
    szczypta soli
    cukier waniliowy
    4 jajka
    250 g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    30 g maku
    250 g maślanki
    zielony lukier
    orzeszki m&m

Wielkanocna babka z ciasta gofrowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrami i solą, stopniowo dodając kolejne jajka, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i makiem. Masę przekładamy do foremki na babkę. Pieczemy ok. 35-40 minut w 190 stopniach.
  • 2. Po wystudzeniu babkę polewamy lukrem i ozdabiamy kolorowymi orzeszkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy