WIELKANOCNE JAJECZKA Z RZEŻUCHĄ I KOPERKIEM

0 (0 ocen)

Pyszne nie tylko na Wielkanoc, zapraszam:)

Składniki:

  • 4 jajka
    30 g majonezu dietetycznego lub zwykłego
    2 łyżki rzeżuchy
    2 łyżki koperku
    Sól, pieprz do smaku
    1/2 szklanki koncentratu barszczu buraczanego
    1/2 szklanki wody
    2 łyżki octu jabłkowego

Wielkanocne jajeczka z rzeżuchą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Ostrożnie obrać ze skórki. Do dzbanka lub wysokiego słoika przelać koncentrat barszczu, wodę i ocet. Wymieszać. Wrzucić jajka i wstawić do lodówki na około 2 godziny. Następnie wyjąć jajka i osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • 2. Przekroić jajka na pół i ostrożnie wyjąć żółtka. Zetrzeć żółtka na tarce o małych oczkach. Dodać majonez. Koperek i rzeżuchę drobno posiekać i dodać do miski z żółtkami. Doprawić do smaku i wymieszać dokładnie. Farsz wyłożyć do jajeczek. Udekorować plasterkiem rzodkiewki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy