Wielkanocne jajka faszerowane pieczarkami

0 (0 ocen)

Te faszerowane pieczarkami jajka z nutką pietruszki znikają z wielkanocnego stołu w ekspresowym tempie.

Składniki:

  • 15 jajek
    30dag pieczarek
    1 duża cebula
    pół szklanki majonezu
    garść natki pietruszki
    łyżeczka suszonego liścia lubczyku
    sól i pieprz
    papryka słodka
    masło

Wielkanocne jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oraz cebulę oczyścić, natkę drobno posiekać, wszystko podsmażyć na maśle do momentu odparowania wody.
    Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
  • 2. Jajka pokroić na połówki i oddzielić żółtka od białek.
    Do wystudzonego farszu pieczarkowego dodać żołtka i dokładnie wymieszać. Dodać majonez oraz przyprawy.
  • 3. Farsz nakladać na białka jajek lekko dociskając.
    Posypać słodką papryką, schłodzić w lodówce.

Porady

Jajka idealnie komponują się z sosem czosnkowym domowej roboty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy