Wielkanocne udka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrzan oraz płatki migdałowe doskonale sprawdzają się na wielkanocnym stole. Mięso wykończone tymi składnikami smakuje pysznie.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • 2 udka z kurczaka,
    • 3 łyżki majonezu,
    • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka,
    • Przyprawa do kurczaka,
    • Olej,
    • 3 łyżki płatków migdałowych.

Wielkanocne udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. Mięso myjemy i osuszamy. Gotowe nacieramy olejem i przyprawą do kurczaka. Tak przygotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego. Udka pieczemy około 60 minut w 180°C.
  • nakładanie majonezu 2. Między czasie majonez łączymy z chrzanem oraz płatkami migdałowymi. Gotową masę wykładamy na udka na 15 minut przed końcem pieczenia.
    Upieczone mięsko podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy