Wieprzowinka po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Przygotowanie: Makaron przyrządzamy zgodnie z opisem na opakowaniu. Polędwicę wieprzową pukamy , suszymy w ręczniku papierowym i kroimy na cienkie paseczki. Pokrojone mięso wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy dokładnie. Wybieramy z patelni mięso, odstawiamy do miseczki i na tym samym tłuszczu smażymy pokrojoną w paski czerwoną paprykę, por, półksiężyce z selera naciowego, groszek, grzyby num. Całość smażymy ok 5 minut. Przygotowujemy sos. Do szklanki wlewamy sos sojowy, miód, sok z cytryny dodajemy cukier i starty imbir. Dokładnie mieszamy. Do obsmażonych warzyw wrzucamy wcześniej przygotowaną polędwicę. Wlewamy sos, cały czas mieszamy. Dodajemy makaron i dokładnie łączymy składniki. Całość posypujemy sezamem i zieloną cebulką.
Komentarze