winogronowiec

0 (0 ocen)

delikatny,orzeźwiający smak

Składniki:

  • BISZKOPT:
    1,5szkl mąki pszennej,
    1szkl cukru,
    5jajek,
    1łyżka kakao,
    1łyzeczka Pr do pieczenia.

    MASA:
    1l. śmietany (36%)
    30dag białych winogron,
    2galaretki agrestowe.
    Biszkopt upiec.

Winogronowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć, pokroić.

    Śmietanę schłodzić, ubić z tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 600ml wody.

    Winogrona wymieszać ze śmietaną.

    Biszkopt przekroić na 3cz. i przełożyć masą śmietanową, posmarować boki i wierzch tortu, posypać orzechami i udekorować wg. uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy