WIOSENNA BABKA MARCHEWKOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min

to ciasto można przygotować kiedy się chce i z dowolnymi dodatkami jest pyszne i mokre

  • 60 min

Składniki:


  • 70 dag marchewki obranej startej na małych oczkach
    20 dag masła
    25 dag cukru
    25 dag mąki
    4 jajka
    4 łyżeczki proszku
    1 duży cukier wanilinowy
    skórka otarta z pomarańczy.

Wiosenna babka marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić w rondelku . Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę następnie dodawać mieszając wymieszaną mąkę z proszkiem wlewając chłodne masło dodać marchew i skórkę pomarańczy całość wymieszać .Wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypaną tartą bułką .piec w 180 stopniach C sprawdzając patyczkiem aż będzie suchy .Polać polewą lub posypać pudrem .Pycha. Można dodać orzechy.

Porady

polać dowolną polewą

Komentarze

Podobne przepisy