to ciasto można przygotować kiedy się chce i z dowolnymi dodatkami jest pyszne i mokre
60 min
Składniki:
70 dag marchewki obranej startej na małych oczkach
20 dag masła
25 dag cukru
25 dag mąki
4 jajka
4 łyżeczki proszku
1 duży cukier wanilinowy
skórka otarta z pomarańczy.
Wiosenna babka marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło roztopić w rondelku . Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę następnie dodawać mieszając wymieszaną mąkę z proszkiem wlewając chłodne masło dodać marchew i skórkę pomarańczy całość wymieszać .Wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypaną tartą bułką .piec w 180 stopniach C sprawdzając patyczkiem aż będzie suchy .Polać polewą lub posypać pudrem .Pycha. Można dodać orzechy.
Komentarze