Wiosenna jajecznica

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Polecam wiosenną jajecznicę z dodatkiem świeżego ogórka, rzodkiewki, szczypiorku oraz kiełków rzeżuchy. To świetne i kolorowe urozmaicenie tradycyjnej jajecznicy.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 mały świeży ogórek gruntowy
    2 rzodkiewki
    1 malutka cebulka
    kilka plasterków wędliny
    odrobina tłuszczu do smażenia
    sól, pierz
    rzeżucha
    trochę posiekanego szczypiorku

Wiosenna jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulkę, następnie dodajemy umyte i pokrojone w pół talarki ogórek oraz rzodkiewkę a kolejno pokrojoną wędlinkę, chwilkę razem podsmażamy po czym wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy posiekany szczypiorek i smażymy tak jak lubimy. Nakładamy na talerz i dekorujemy rzeżuchą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy