Polecam wiosenną jajecznicę z dodatkiem świeżego ogórka, rzodkiewki, szczypiorku oraz kiełków rzeżuchy. To świetne i kolorowe urozmaicenie tradycyjnej jajecznicy.
15 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
2 jajka
1 mały świeży ogórek gruntowy
2 rzodkiewki
1 malutka cebulka
kilka plasterków wędliny
odrobina tłuszczu do smażenia
sól, pierz
rzeżucha
trochę posiekanego szczypiorku
Wiosenna jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulkę, następnie dodajemy umyte i pokrojone w pół talarki ogórek oraz rzodkiewkę a kolejno pokrojoną wędlinkę, chwilkę razem podsmażamy po czym wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy posiekany szczypiorek i smażymy tak jak lubimy. Nakładamy na talerz i dekorujemy rzeżuchą.
Komentarze