Wiosenna minestrone

0 (0 ocen)

Pyszna i niezwykle aromatyczna zupa.Ze wszystkimi młodymi warzywami które pojawiły się na targu.Zapach unosił się w całym domu.

Składniki:

  • Składniki :

    2 marchewki
    1 pietruszka
    100g świeżej fasolki szparagowej
    1/2 puszki fasoli białej
    1 cebula
    3-4 ziemniaczki
    1 puszka pomidorów krojonych w zalewie
    2 łodygi selera naciowego
    1 mała cukinia
    garść świeżego tymianku
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty
    liść laurowy
    bulion
    100g makaronu
    2 ząbki czosnku
    oliwa do smażenia

Wiosenna minestrone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojone warzywa - przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną cebulę, marchew, seler, ziemniaki, pietruszkę i cukinię. Podsmaż chwilę. Wlej bulion, pomidory. Wrzuć fasolkę szparagową i białą oraz przyprawy. Przykryj i duś na wolnym ogniu przez 20 minut. Dopraw z solą i pieprzem. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Minestrone podawaj gorącą z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy