Wiosenna mizeria

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjna mizeria wzbogacona o rzodkiewkę i kiełki pora

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Długi ogórek
    50 g kiełków z pora
    6 rzodkiewek
    2 łyżki śmietany
    Sól, pieprz

Wiosenna mizeria - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek i rzodkiewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kiełki z pora kroimy na mniejsze kawałki (żeby mizeria miała bardziej zwięzłą strukturę). Warzywa mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Podajemy do tradycyjnych kotletów lub pieczonego / grillowanego mięsa.

Komentarze

Podobne przepisy