Wiosenna sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Ugotowane na twardo jajko umieścić między pięcioma patyczkami do szaszłyków.
Końce złączyć i obwinąć je gumkami, włożyć do woreczka i przechowywać w lodówce kilka godzin.
Potem delikatnie usunąć gumki i patyczki a jajko pokroić w plastry.
2.Składniki sosu dokładnie wymieszać a ilość przypraw dodać według własnego smaku.
Umyte i osuszone liście sałaty ułożyć na talerzu, jeśli są duże porwać na kawałki.
Rzodkiewki, plastry ogórka i pomidora pokroić i ułożyć na sałacie.
Plastry polędwicy przekroić na pół i zwinąć w rożki a potem także ułożyć na sałacie i w każdy rożek wetknąć paseczki szczypiorku i natki.
Na koniec ułożyć pokrojone jajko i polać przygotowanym sosem.
Komentarze