Wiosenna sałatka nicoise - zielone warzywa, tuńczyk, cytrusowy dressing - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyk: Tuńczyka pokroić na kawałki i podsmażyć tak aby w środku był surowy
2.Mus z avocado: Avocado obrać, zmiksować w thermomixie z dodatkiem mleka, soku z cytryny i przypraw. Przełożyć do worka i zawakować
3.Dodatki: Upiec w piecu pomidorki cherry. Ugotować bób i obrać. Ugotować groszek i fasolkę zieloną . Wyciąć środki sałaty rzymskiej . Wszystkie warzywa skropić sosem vinaigrette
4.Żóltko tempura: Jajko ugotować w 65˚C przez 1h. Wyjąć żółtko i usmażyć w tempurze
5.PREZENTACJA Na talerzu wyszprycować mus z awokado. Ułożyć serca sałaty rzymskiej. Rozłożyć warzywa , udekorować krążkami cebuli. Ułożyć płatki tuńczyka , liście szpinaku i oliwki. Usmażyć żółtko w tempurze i przekroić na pół. Posypać pudrem z oliwek.
Komentarze