Wiosenna sałatka śledziowa z krewetkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis powstał spontanicznie. Zalążek już w sklepie rybnym. Doskonała przystawka np. na Wielkanocny Stół

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podwójne płaty śledziowe w occie
    30 dag krewetek w śmietanie
    1 cykoria
    1/2 czerwonej cebuli
    garść świeżej rukoli
    garść świeżej roszponki
    sól
    pieprz
    łyżka majonezu
    odrobina soku z limonki

Wiosenna sałatka śledziowa z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzia kroimy w ok. pół centymetrowe paski.
    Krewetki odsączamy ze śmietany (pozostawiając ją ) i kroimy również w ok. pół centymetrowe kawałki.
    Cebulę i cykorię drobno siekamy.
    Wrzucamy do miski, dodajemy umytą rukolę i roszponkę doprawiamy odrobiną soli ( trzeba na nią uważać ) oraz pieprzem.
    Wlewamy śmietanę z krewetek, majonez i dodatkową łyżkę śmietany.
    Wszystko mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy