Wiosenna sałatka warstwowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

pyszna kolorowa sałatka :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 x podwójne podpiersie z kurczaka
    przyprawa kebab-gyros , olej
    5jajek ugotowanych na twardo
    ok. 5 łyżek majonezu + 3łyżki ketchupu
    puszka czerwonej fasoli
    cebula
    młoda kapusta pekińska
    majonez
    200g żółtego sera w kostce
    2 żółtka (na twardo)
    kilka rzodkiewek na dekrację

Wiosenna sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i posypać obficie przyprawą kebab- gyros ok. 1h przed smażeniem. Na odrobinie oleju usmażyć kawałki kurczaka na złoto. Odsączyć z tłuszczu i ostudzić. Jajka i żółtka zetrzeć na tarce. Majonez wymieszać z ketchupem. Fasolę odsączyć na sitku. Cebulę drobno posiekać. Kapustę pociąć w drobne paski. Ser zetrzeć na taRce. Rzodkiewkę również .
    Układać kolejno od dołu w szklanym naczyniu: mięso, 5 startych jajek, majonez z ketchupem, czerwona fasola, cebula, kapusta, majonez (delikatna warstwa), żółty ser, żółtka i rzodkiewki na ozdobę wraz z małymi kawałeczkami zielonych liści kapusty.

Komentarze

Podobne przepisy