WIOSENNA SAŁATKA Z BOTWINKĄ I FETĄ

0 (0 ocen)

  • 10 min

SMACZNA, ZDROWA, KOLOROWA. :)

  • 10 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 4-6

    Składniki:
    150 g fety,
    pęczek koperku,
    pęczek botwinki,
    mała marchewka,
    1/2 zielonego ogórka,
    około 3 łyżki oleju lnianego lub oliwy,
    pieprz.

Wiosenna sałatka z botwinką i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek siekam, wrzucam do miski.
    Fetę kroję w kostkę, dodaję do koperku, potrząsam miską, aż koperek przyklei się do sera.
    Botwinkę myję i siekam, marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach, ogórka kroję w kostkę.
    Wszystkie składniki łączę ze sobą, dodaję olej i pieprz, mieszam.

Porady

Olej lniany ma specyficzny goryczkowy smak, jeśli więc nie jesteście do takiego przyzwyczajeni, użyjcie oliwy lub oleju smakowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy