Wiosenna sałatka z fetą i łososiem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Lekka i szybka sałatka kiedy chcemy coś zdrowego zjeść.

  • 10 min

Składniki:


  • 1 garść rukoli
    5 rzodkiewek
    1 plaster łososia wędzonego
    ½ opakowania sera feta
    4 pomidorki koktajlowe
    ½ papryczki chili żółtej
    2 łyżki sosu vinegrette

Wiosenna sałatka z fetą i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Rukolę myję. Osuszam i układam na talerzu. Łososia kroję na mniejsze kawałki zwijam w ruloniki i dodaję do sałatki. Rzodkiewki obieram, myję i kroję na plastry. Papryczkę chili pozbawiam nasion i też kroję. Ser feta kroje na kwadraty. Żeby nam się się sklejał dobrze użyć jest ostrego noża podczas krojenia. Dodaje pomidorki koktajlowe i polewam sałatkę sosem vinegrette.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy