Sezon grillowy nieśmiało zaczyna wkradać się do naszych ogródków. Ja polecam dzisiaj lekka i bardzo smaczną sałatkę, która sprawdzi się w roli przystawki na każdej imprezie.
20 min
Składniki:
pół główki sałaty masłowej,
6 cienkich kabanosów,
średni ogórek,
3 - 4 rzodkiewki,
szczypiorek.
Sos:
3 łyżki majonezu,
1 łyżka jogurtu naturalnego,
czosnek granulowany do smaku,
sól,
świeżo mielony pieprz.
Wiosenna sałatka z kabanosami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa oczyszczamy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, szczypiorek siekamy, ogórka i rzodkiewkę kroimy w półplasterki. Kabanosy kroimy na kawałki ok 2 cm. Z podanych składników przyrządzamy sos. Warzywa lekko solimy i pieprzymy, dodajemy kabanosy i mieszamy. Całość polewamy sosem.
Komentarze