Wiosenna sałatka z soczewicą i kiełkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekka, zdrowa i pachnąca wiosną sałatka!

  • 30 min

Składniki:

  • mix sałat
    1 cukinia
    1 pomidor
    200 g soczewicy
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    sok z połowy cytryny
    oliwa z oliwek
    kurkuma
    sól
    pieprz
    majeranek

Wiosenna sałatka z soczewicą i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie kroję w grubą kostkę i podgotowuję. Soczewicę namaczam w wodzie. Po pól godziny wylewam wodę, wlewam nową i gotuje około pół godziny. Pomidor sparzam i obieram ze skórki. Cebulę i czosnek drobno siekam. Łączę wszystkie składniki i mieszam. dokładnie!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy