Wiosenna sałatka z truflowymi ziemniakami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Piękna i smaczna sałatka z truflowymi ziemniakami o pięknym fioletowym kolorze z dodatkiem sosu czosnkowego.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 ziemniaków truflowych
    6 rzodkiewek
    1 cebula czerwona
    mała puszka kukurydzy
    rzeżucha bądź szczypiorek
    sól i pieprz
    sos czosnkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, 2 ząbki czosnku, szczypta cukru

Wiosenna sałatka z truflowymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach przez 20 min następnie odcedzamy i czekamy aż przestygną. Do miseczki dodajemy pokrojone w talarki ziemniaki, rzodkiewkę oraz cebulę, dodajemy kukurydzę wszystko razem delikatnie mieszamy.
  • 2. Sos czosnkowy: w małym naczyniu dodajemy jogurt oraz majonez następnie przeciśnięty przez praskę czosnek, sól pieprz oraz szczyptę cukru. Polewamy nim sałatkę.

Komentarze

Podobne przepisy