Wiosenna surówka

0 (0 ocen)

Pyszna i lekka surówka z kapusty pekińskiej , ogórka i rzodkiewek, przygotowałam ją z sosem Cezar. Podałam ją do grillowanego mięsa, wszystkim bardzo smakowała.

Składniki:

  • Pół główki kapusty pekińskiej
    Pęczek rzodkiewek
    1 ogórek zielony
    Pęczek szczypiorku
    1 saszetka sosu Cezar
    Sól, pieprz
    Sok z cytryny

Wiosenna surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską drobno siekamy, umyte rzodkiewki kroimy w plastry, ogórka zielonego obieramy i kroimy w pół plastry, umyty szczypiorek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy sos, oprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na pół godziny przed podaniem.

Komentarze

Podobne przepisy