Pyszna i lekka surówka z kapusty pekińskiej , ogórka i rzodkiewek, przygotowałam ją z sosem Cezar. Podałam ją do grillowanego mięsa, wszystkim bardzo smakowała.
Składniki:
Pół główki kapusty pekińskiej
Pęczek rzodkiewek
1 ogórek zielony
Pęczek szczypiorku
1 saszetka sosu Cezar
Sól, pieprz
Sok z cytryny
Wiosenna surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę pekińską drobno siekamy, umyte rzodkiewki kroimy w plastry, ogórka zielonego obieramy i kroimy w pół plastry, umyty szczypiorek drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy sos, oprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki na pół godziny przed podaniem.
Komentarze