Wiosenna Tarta z Gruszka, Jarmużem i Łososiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Wiosenna Tarta z Gruszka, Jarmużem i Łososiem

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    Mąka pszenna 200g
    3 żółtka
    2 łyżki kwaśnej śmietany 12%
    1/2 Kostki masła
    Farsz:
    150g Łosoś Wędzony
    200g Świeżego Jarmużu
    2 Gruszki
    3 Jajka
    300g Słodkiej Śmietany 36%

Wiosenna tarta z gruszka, jarmużem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsyp mąkę, dodaj żółtka, śmietanę oraz miękki masło, zagnieść. W tortownicy wyłożyć ciasto. Na spód ułożyć łososia, zasypać jarmużem i na samą górę ułożyć obraną, pokrojoną w plastry gruszkę.
    Osobno w naczyniu rozmieszać jajka wraz z słodką śmietaną, dodaj soli i pieprzu.
    Całą zawartość wlać na tartę. Piec w piekarniku 180 Stopni około 45 minut, po upieczeniu wystudzić.
    Podawać na ciepło lub zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy