Wiosenna zupa pietruszkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekka zupa z marchewką, pietruszką i makaronem, Zabielona tylko jogurtem naturalnym. Szybka, prosta w przygotowaniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
    2 marchewki
    1 pietruszka korzeń
    garść makaronu nitki
    1,5 pęczka świeżej natki pietruszki
    1/4 szklanki jogurtu naturalnego ( u mnie 1,5%).
    sól i pieprz do smaku

Wiosenna zupa pietruszkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu wrzucić obrane i pokrojone w talarki dwie marchewki i pietruszkę. Gdy warzywa będą półtwarde, wsypać makaron nitki. Dodać posiekaną natkę pietruszki i przyprawy, Na sam koniec zabielić jogurtem naturalnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy