Wiosenna zupa pokrzywowa z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna, pachnąca wiosną

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pęczek młodej pokrzywy
    1 litr dowolnego bulionu
    Szklanka dobrej śmietany
    Koperek
    Sól
    Pieprz
    4 jajka ugotowane na twardo
    Pol szklanki żuru

Wiosenna zupa pokrzywowa z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa z pokrzywy 1. Pokrzywy myjemy , siekamy i wrzucamy do bulionu. Gotujemy około 5 minut. Następnie wszystko blendujemy. Zagotowujemy i dolewamy żur. Zdejmujemy z ognia, wlewamy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z polowkami jaj i posiekanym koperkiem.

Porady

Zupę można podać z makaronem lub grzankami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy