Wiosenna zupa z liści rzodkiewek i pokrzyw

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo zdrowa i pyszna zupa

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Po pęczku liści młodej pokrzywy i rzodkiewek
    2 l bulionu warzywnego lub drobiowego
    Pół szklanki śmietany kremówki
    Sól

Wiosenna zupa z liści rzodkiewek i pokrzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście siekamy na drobno. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości około 20minut. Dodajemy śmietanę i blendujemy na gładko. Doprawiamy solą.

Porady

Zupę podajemy z makaronem lub grzankami. Możemy też dodać ugotowane na twardo jajka.

Komentarze

Podobne przepisy