Wiosenna zupa z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę poszatkować. Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę pokroić w słupki. Wszystko zalać 3 litrami wody, dodać ziele angielskie, liść laurowy, sól i gotować około 40 minut.
2.Kiełbasę pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni teflonowej, następnie dodać do gotującej się zupy, bez wytopionego tłuszczu. Mięso z rosołu pokroić również w kosteczkę i dodać do zupy. Kiedy ziemniaki i marchewka będą już miękkie, przyrządzić zasmażkę.
3.Zasmażka- boczek pokroić w drobną kosteczkę, zrumienić. Dodać 2 łyżki mąki i także ją zrumienić, co jakiś czas mieszając, po czym dodać do gotującej się zupy i wymieszać. Dodać kostkę rosołową, kucharka i gotować jeszcze 5-7 minut. Podawać z pieczywem.
Komentarze