Wiosenne babeczki

0 (0 ocen)

  • 25 min

Babeczki są szybkie, smaczne i zdrowe, a do tego świetnie wyglądają.Wszystkim się udaja i każdemu smakują.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    1 szklanka mąki
    1 szklanka wiórków kokosowych
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Składniki mokre:
    100g świeżego szpinaku
    1/2 szklanki mleka
    1/3 szklanki oleju rzepakowego
    1 łyżeczka octu
    Przepis na 12szt.

Wiosenne babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1nl8prp 1. Suche składniki mieszamy w misce, szpinak zmiksować blenderem, dodać pozostałe mokre składniki, wymieszać i dodać do suchych składników. Wymieszać łyżką i nakładać do foremki wyłożonej papilotkami do 1/3 pojemności. Posypać wierzch wiórkami kokosowymi. Piec w nagrzanym piekarniku do 220 stopni przez 5min. po czym zmniejszyć temp. do 170 i piec przez 10min. Wyjąć z piekarnika, a po 15min wyciągnąć z foremek. Można polać czekoladą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy