Wiosenne ciasteczka

0 (0 ocen)

Przy pieczeniu ciasteczek zawsze obowiązkowo pomaga mi synek, Mateusz. Jest w tym mistrzem:) Oczywiście dekorowanie to też jego ulubione zajęcie, szczególnie, że można podjeść przy tym troszkę lukru:)

Składniki:

  • 15 dag mąki,
    12,5 dag margaryny,
    2 budynie karmelowe,
    10 dag cukru,
    2 żółtka,
    2 łyżki mleka,
    3 krople olejku arakowego.

Wiosenne ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przełożyć do miski, zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na pół godz. do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Foremkami wykrawać ciasteczka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10-15 min w temp. 180st. Udekorować lukrem w różnych kolorach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy