Przy pieczeniu ciasteczek zawsze obowiązkowo pomaga mi synek, Mateusz. Jest w tym mistrzem:) Oczywiście dekorowanie to też jego ulubione zajęcie, szczególnie, że można podjeść przy tym troszkę lukru:)
Składniki:
15 dag mąki,
12,5 dag margaryny,
2 budynie karmelowe,
10 dag cukru,
2 żółtka,
2 łyżki mleka,
3 krople olejku arakowego.
Wiosenne ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki przełożyć do miski, zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na pół godz. do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm. Foremkami wykrawać ciasteczka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 10-15 min w temp. 180st. Udekorować lukrem w różnych kolorach.
Komentarze