Wiosenne jajka.

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczne jajka,możemy je przygotować na kolację lub śniadanie.Polecam również na Wielkanocny stół.

  • 10 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    2 rzodkiewki
    kilka listków świeżej mięty
    kawałek zielonego ogórka
    szczypiorek
    25 dag białego sera
    sól
    2-3 łyżki śmietany 12 % lub 18 %

Wiosenne jajka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekroić na pół.
  • 2. Biały ser wymieszać ze śmietaną,przyprawić solą do smaku.
  • 3. Ogórek obrać i drobno pokroić.Szczypiorek,rzodkiewki, i miętę drobno posiekać.
  • 4. Ser podzielić na 4 części i każdą osobno wymieszać z pokrojonymi dodatkami.
  • 5. Na połówki jajek nakładać ser .Możemy posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy