Wiosenne kanapki

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pomysł na wiosenne śniadanie.

  • 10 min

Składniki:

  • na każdą kanapkę:
    mały pomidor
    jajko ugotowane na twardo
    oliwka
    opcjonalnie liść sałaty
    okrągły wafel ryżowy

    sos ziołowy
    2 łyżeczki jogurtu bałkańskiego
    1 łyżeczka majonezu
    sól morska
    pieprz kolorowy
    posiekana zielenina (pietruszka, szczypiorek, koperek)

Wiosenne kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Przygotowanym sosem smarujemy wafel.
  • 3. Jajko kroimy na pół wyjmujemy żółtko. Następnie białko kroimy tak by uzyskać 6-8 płatków. Płatki z białka układamy na waflu, w środek kładziemy żółtko - powstała stokrotka.
  • 4. Z pomidora kroimy plasterek, nacinamy go z jednej strony. Z oliwki robimy główkę, odwłok i kropki biedronki. Biedronkę układamy na stokrotce. Smacznego;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy